pondělí 9. března 2015

Milionářka



Zkusit si, jaké to je být milionářem, jde v každé zemi v Asii, takže i já jsem si to vyzkoušela - ne však na dlouhou dobu. Moje milionářství trvalo jen do doby, než jsem zaplatila ubytování a jídlo za 1 233 620 wonů.

K tomu, aby byl člověk milionářem, vede cesta jen přes chytrý korejský bankomaty. Jenže chytrý korejský bankomaty nechtěj úplně vždycky spolupracovat s hloupýma platebníma kartama z Evropy, takže milionář jste až po peklo dlouhý době.
První věc – najít něco co je bankomat. Je tu spousta automatů, co vypadají jako bankomaty a nejsou! A občas nechtěj mluvit anglicky.
Druhá věc – bankáče jsou tak chytrý, že si stihnou mezi sebou povědět, že jste si už něco vybrali za tak krátkou chvilku jako je čas potřebný k ujití půl kilásku (a je jim fuk, jakej máte limit na kartě, oni vám prostě víc než chtějí nevydají). Takže pak čekáte, až zas zapomenou na váš výběr.

Třetí věc – občas z nějakýho automatu po pokusu vybrat si vyjede lístek na 1 000 000 wonů v korejštině, ale peníze žádný, takže člověk prostě neví, co se stalo.
Jednomu kamarádovi se to skutečně událo. Ostatní jsme s ním velmi soucítili a snažili se mu nakecat, že je moc hezký, že někam někomu poslal peníze, že ten někdo na něj bude určitě hezky vzpomínat. Bohužel mu buddíci prozradili, že to tak není :). Škoda.

Na závěr krátkého příspěvku přidávám pár fotek krátkodobé milionářky. Bohužel milionářka je pitomá. Chtěla se podělit o zážitek, ale zapomněla se vyfotit normálně na pokoji. Takže omluvte pozadí fotek a raději nepřemýšlejte, odkud to je :)


 Je hustý, když se vám peníze skoro nevlezou do peněženky!


1 komentář: